iPhone X eller iPhone 8, hvordan skal jeg vælge?

Posted on Posted in IPhone X artikler, Opgraderinger

 Det kommer egentlig an på, om skærmen betyder mest for dig.

Apple introducerede den 12 september hele tre nye iPhones. Tre! Der i blandt er iPhone 8 og 8 plus, som både har hurtigere processorer og bedre kamera end sidste års iPhone 7 – og nu kan du endda også oplade dem trådløst. Så er der iPhone X, en 10.000 kroners telefon, som fra Apple lyder som et stykke teknologi fra fremtiden, der er ankommet for tidligt. iPhone X er den første iPhone der nogensinde har fået en OLED-skærm, og så er den fantastiske skærm endda fra kant til kant. Du vil også kunne se andre ændringer på iPhone X, som f.eks hjem-knappen der er blevet fjernet til fordel for den nye funktion, som Apple kalder for “Face ID”. Face ID skanner dit ansigt for at låse din iPhone op, istedet for den traditionelle Touch ID-metode, der dog stadig fås til iPhone 8 og 8 plus.

Eftersom der er hele tre nye iPhones der ankommer på (næsten) samme tid, så har du højst sandsynligt også tænkt på hvilken en der er det bedste valg. Vi vil derfor i denne artikel forsøge at gå igennem fordelene ved de forskellige nye iPhones.

Derfor vil du helst have iPhone 8:

*Den nye iPhone 8 er den første iPhone der understøtter trådløs opladning. Apple ændrede lidt på designet her tidligere i år, så den nu har en bagside der er lavet af glas, frem for det mere traditionelle aluminium. Det vil derfor være muligt at proppe den nye iPhone 8 ned i alle QI-kompatible trådløse opladere, hvor opladningen vil gå i gang.
*Du får den samme kraftfulde A11 Bionic processor, som også er i den nye iPhone X. Det lyder godtnok som et navn der er taget direkte ud af en gammel science fiction film, men alt hvad du egentlig behøver vide er, at det er den hurtigste processor Apple nogensinde har puttet i en iPhone – selvom iPhone 7 i forvejen føltes vanvittig hurtig. Den nye chip er, ud over at være sindsyg hurtig, også optimeret til alle de nye AR tricks som du sikkert har set demoer af. Der vil snart blive lavet apps og spil ud fra den nye teknologi, som du også snart burde se på App Store. Alle de seneste Iphones har AR teknologien, men Apple mener at 8 og X er blevet optimeret bedst til det.

*Dit nye primære kamera kommer til at være det samme, der også findes i både iPhone 8 Plus og Iphone X. Det nye 12-megapixel (f/1.8) har en større og hurtigere sensor end iPhone 7, så hvis du hovedsageligt bruger din iPhone som kamera, burde dette være et fremragende valg til dig. Den har også optisk billedstabilisering og kan optage 4K videoer på både 24, 30 eller 60 FPS, præcis ligesom de andre nye telefoner.

*Det nye display understøtter også Apples True Tone-funktion, der justere skærmens udseende og farvetemperatur så det altid ser behageligt ud og derfor er mindre hårdt for øjnene i de forskellige lysforhold.
*Man burde relativt nemt kunne håndtere den nye iPhone 8 i én hånd, i modsætning til den større iPhone 8 Plus. iPhone X kan også håndteres med én hånd, dog er den et par tusinde kroner dyrere.

*iPhone 7 covers og cases passer stadigvæk.

Derfor vil du måske Ikke:

*Den nye iPhone 8 har kun ét bagkamera, så Apple’s portræt-tilstand og den nye portrætbelysnings-funktion er ikke tilgængelig. Læs mere om funktionen *her*.
*Hvis du er en af dem der elsker, at se et stort billede og blive opslugt af youtube videoer og videoer på sociale medier, så er den nye iPhone 8’s skærm måske ikke ideel for dig. Med den “lille” 4.7-tommer skærm og mindre resolution (1334×750), er der betydelig bedre billede på iPhone 8 Plus og iPhone X.

*Batteriet der fås i den nye iPhone 8, er også det mindste af de 3 nye tilføjelser fra Apple. Apple har dog lovet sine forbrugere at de vil få “omkring det samme” batteritid, som man tidligere oplevede med iPhone 7, så en *powerbank* vil ikke være det dårligste tilkøb.

Den nye iPhone 8 koster fra 6.199 kroner for 64 GB lagerplads og 7.549 kroner for 256 GB lagerplads.
Den kommer i Sort, sølv eller guld.

Derfor vil du helst have iPhone 8 Plus:

*Bortset fra deres forskellige skærme, dimensioner og vægt – og det er vigtigt! – tilbyder iPhone 8 Plus stort set hver eneste af de nye funktioner, som den dyrere 10.000,- iPhone X gør. Det har processoren. Det har den trådløse opladning. Det har to kameraer på bagsiden og kan gøre brug af de nye Portrætbelysningseffekter som iPhone X kan. Den 5,5-tommer LCD-skærm har også True Tone, som vil gøre det mere behageligt for øjnene.
*Den har den traditionelle hjem-knap og Touch ID. Måske er du ikke overbevist om at iPhone X’s nye virtuelle system er en opgradering, og nogle gange ønsker du også bare at låse telefonen op uden at skulle se direkte på den.

*Den har den absolut bedste batterilevetid af alle de tre nye tilføjelser.

*Skærmen er mindre diagonal end iPhone X’s 5,8-tommers skræm, men den er dog lidt bredere på grund af deres billedforhold. Noget indhold, som youtube videoer, vil derfor faktisk se større ud end de vil på X’eren.

*iPhone 7 plus covers og cases passer stadigvæk.

Derfor vil du måske ikke:

*Denne telefon føles meget mere som en “Plus” version end nogen før, selv når man sammenligner det med både deres hel-skærms konkurrenter, og Apple’s iPhone X. Dette skal ikke forståes som en positiv ting, da Apple’s nye iPhone 8 Plus, føles lige så uhåndterbar som dens 3 forgængere.

*Selvom dens nye 5.5-tommers skærm og 1080p resolution LCD har suprem billedekvalitet, så kan den på ingen måde måle sig med den nye iPhone X’s OLED skærm.
*Den er ikke specielt meget billigere end den nye iPhone X. Hvis man sammenligner prisernemellem den største iPhone 8 plus, og den mindste iPhone X, så er der faktisk kun sølle 500 kroners forskel.

Den nye iPhone 8 plus koster: 7.099 kroner for 64 GB lagerplads. 8.499 kroner for 256 GB lagerplads

Den kommer i Sort, sølv eller guld.

 

Derfor vil du helst have iPhone X:

*Visuelt er det Apples mest imponerende og fremtidslignende iPhone-design nogensinde, takket være den 5.8-tommer kant-til-kant OLED-skærm på forsiden og sin rustfrie stålramme, der også giver bedre sikkerhed.
*Den har en kæmpe skærm i sin ellers lille størrelse. Godt nok er den reelt set en smule større end deres iPhone 8, men har ikke i nærheden af de samme dimensioner som den nye iPhone 8 Plus. Den burde derfor være dejlig nem og komfortabel at håndtere med én hånd.
*OLED-skærmen har bedre kontrast end både iPhone 8 og 8 Plus, og den understøtter endda også HDR video.
*Lås din telefon op med dit ansigt. Hvis du er en af dem der gerne vil prøve Apple’s nye teknologi af, som en af de første, så er det nu. Face ID er den største ændring der vil ske for iPhone brugere og det vil også være den største ændring i de næste par år.
*Du kan bruge Animoji og portræt-tilstand på selfie kameraet. Alle de samme sensorer, der gør det muligt for Face ID at blive benyttet, bruges også til Animoji. Det er en software der bevæger emoji og efterligner dine ansigtsudtryk, og giver dig mulighed for at tage portrætbilleder med uskarpe baggrunde og belysningen tilsvarende, ved hjælp af det fremadvendte kamera. Dette er en feature du ikke ser i andre iPhones.

*Den telefografiske portrætlinse på iPhone X’s dual-kamera har en bedre åbning end på iPhone 8 Plus (f/2.4 vs f/2.8).
*Begge baggrundskamera har optisk billedestabilisering, som burde give dig mulighed for at bruge den telefografiske linse i mørkere omstændigheder. På iPhone 8 Plus er det kun det primære kamera der har den funktion.

Hvorfor du måske ikke vil:

*Det er den dyreste iPhone nogensinde på markedet.

*Der er ikke nogen hjem-knap eller Touch ID, som der har været i de tidligere iPhones. For at låse telefonen skal man kigge direkte på den – hver gang. Medmindre du selvfølgelig går tilbage til at have adgangskode på telefonen.

*Apples nye måde at bruge fakter for at gå til hjemmeskærmen ser ærlig talt besværlige ud, ihvertfald fra de tidlige fremvisninger. Det virker hurtigt mere besværligt end at trykke på en knap med sin tommelfinger – Dog glæder vi os spændt på at se hvor de er på vej hen.

*Indhakket der huser kameraet på det fremadvendte kamera og andre sensorer. For mange er den der bare, og det er Apple klar over. Det burde ikke være noget problem når man bruger apps, men det lille indhak kan føles i vejen ind imellem. Man kan i nogle tilfælde se indhakket hvis man optager video i fuld skærm og med landskabs orientation-funtionen slået til.

*AppleCare+ er dyrere end tidligere iPhones, men telefonen er selvfølgelig også det dyrere.

*Den kommer ikke ud før til november.

Den nye iPhone X koster: iPhone X: 8.899 kroner for 64 GB lagerplads og 10.249 kroner for 256 GB lagerplads.

Hvad har alle de tre nye iPhones til fælles?

Samme processor: A11 Bionic
Samme primære 12 megapixel kamera
Samme 7 megapixel selfie kamera
Samme videooptagelsesfunktioner: 4K ved 60, 30 og 24FPS. 1080p slo-mo ved 240FPS
Trådløs opladning
“Det hårdeste glas nogensinde i en smartphone, både for og bag.”
IP67 vand- og støvbestandighed
Samme maksimal skærmens lysstyrke
3D Touch
Hurtig opladning
64 GB eller 256 GB lagringsmuligheder

Hvis du allerede har bestemt dig for at få fat i en af de nye iPhones, så er det værd at huske på hvad dine præferencer er. Er du en af dem der virkelig bare har brug for en skærm uden lige, så er iPhone X noget for dig – Men hvis du blot forsøger at holde dig up-to-date, så er iPhone 8 måske bedre.

Kig på de forskellige specifikationer og hvad muligheder der er, og træf et godt valg – Det bliver en opgradering uden lige!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *