iPhone X – Dens 5 bedste og værste funktioner

Posted on Posted in hukommelse, IPhone X artikler, Opgraderinger

Apples nye iPhone X, der blev afsløret tirsdag med en OLED-skærm fra kant til kant og en pris på 10.000kr, er nødt til at opgradere den dyre ende af smartphone markedet på uforudsete måder. Vi ved ikke, hvordan det vil påvirke Apples samlede salg, eller om det vil afsætte en slags smartphone-kapløb for at se, hvilken telefonproducent der kan overstige den anden og vise-versa.
Det splitter allerede både hardcore Apple fans og længerevarende dedikerede iOS forbrugere over selve ideen om en telefon, der koster ind i de fem cifre. Mere end nogensinde før, tester iPhone X både den værdi vi lægger i smartphones og også forbrugernes vilje til at betale for det bedste Apple har at tilbyde.

IPhone X bliver ikke tilgængelig for forudbestillinger før d. 27. oktober, så du har et stykke tid til at tænke over et potentielt køb og beslutte, om iPhone X er de ekstra penge værd, over den næsten lige så magtfulde iPhone 8, som kun adskiller sig i nogle få nøgleområder fra sin lidt mindre modstand. (Selvfølgelig er der også den nu mere overkommelige iPhone 7, som starter fra en mere overskuelig pris på 4.790,-)

Den nemmeste måde at bryde beslutningen op på er at gøre en analyse af omkostninger og fordele, begyndende med hvad iPhone X synes at gøre bedre end mindre kostbare Apple-modeller:

Kant-til-kant OLED skærmen er fantastisk!

Den mest oplagte fordelagtige funktion på iPhone X er dens OLED skærm, som de heldige få der har holdt den siger, er nok den mest fantastiske smartphone skærm, som de nogensinde har set. Kant til kant skærmen er kopieret fra tidligere Android-enheder, der starter mere eller mindre med Xiaomi Mi Mix sidste år og banede vej til en global “mainstream” fremtræden af Samsung Galaxy S8 tilbage i april. Men manglen på originalitet har ikke stoppet Apple fra at fremstille et utrolig smukt stykke hardware.

Der er nogle underlige særlige at kæmpe med, som det kontroversielle rektangulære indhak toppen i ​​skærmen, hvor Apple har gemt et væld af kamera- og sensordele til at udføre opgaver som Face ID og Animoji-optagelser. Men Apples smarte fordele omfatter blandt andre deres farve og lysstyrkejusterende True Tone-displayteknologi, hvilket betyder, at iPhone X-sporten har en 2436 x 1125 opløsning og 458 ppi på dens 5,8 tommer af fast materiale. Det er også Apples første smartphone der kommer helt HDR-ready. Alt dette giver til sammen et imponerende display, der klart er den øverste forskel mellem iPhone X og iPhone 8. Uanset om det er, eller ikke er de 1200,- eller deromkring mere værd, så er det en hård beslutning.

Dit selfie kamera er kraftigere

Skjult i dens lille hakudskæring, øverst på iPhone X, er et betydeligt antal nye kamera dele og sensorer, der gør meget mere end bare at overføre dit ansigt til en emoji animation, eller scanne det for at låse din telefon op. Det fremadvendte kameramodul indeholder nu også et infrarødt kamera, oversvømmelses belysning, nærhedsscanner, lysføler, højttaler, mikrofon, et 7 megapixel kamera og en punktprojektor. Hvis du ligger alle de punkter sammen, så har du hvad Apple kalder sit TrueDepth-kamera, der bruges til Animoji, Face ID og et antal klygtige kamera-tricks der nu tilbydes.

<Billede: Apple>

iPhone Xs selfie kamera er, grundet dens TrueDepth funktion, i stand til at udføre live-effekter i sin portrættilstand, en funktion som for kun et år siden, blev begrænset til det bagerste kamera på iPhone 7 Plus. Det gør også kameraet der vender fremad, i stand til at udføre Apples nye Portræt indstillings-effekter, som giver dig mulighed for at replikere mere professionel flashbelysning. Disse effekter vil ikke gøre den store forskel for de fleste af os, medmindre du tilfældigvis er en obsessiv selfie-taker, der har abstinenser efter ikke at have kunne tage selfies med live-effekter. Dog vil vi notere, at det at have de mest avancerede kamera-funktioner lige ved hånden kan være et stort tegn på et betydelig opgradering og fordel for den iPhone-brugende befolkning, og en god grund til at opgradere til X.

Animoji er et cool og nyt ansigt-mappings koncept

Animoji er tegneserie dyr, der replikerer dine ansigtsbevægelser, udtryk og tale ved hjælp af kameraets forreste kamera og 3D mapping sensorer fra iPhone X. Det er baseret på de samme TrueDepth komponenter, der kræves af Face ID, og ​​er et perfekt eksempel på Apples ægteskab af hardware og software for at kunne give noget mere avanceret teknologi end branchens standard. Apples nye implementering her føles som en vildt sjov og skør blanding af avanceret teknologi og selfie-besættelse, om ikke også en smule overdreven ressourceaffald. (Kort sagt, en 10.000kr iPhone kan få en poop-emoji til at følge dit ansigt.)

I bedste fald vil iPhone X kun sælge lige præcis det antal enheder, som Apple klarer at fremstille i sin højsæson, hvilket højst sandsynligt ikke vil være alt for mange. Så du vil højst sandsynligt ikke ikke se alt for mange bevægende animoji flytte ind i dine iMessage chats alt for ofte, eller overhovedet på kort sigt. Det kan være flere år før funktionen har platformbredden til at være en almindelig form for mobilkommunikation. Alligevel viser de nye kamera- og softwarefremskridt, at Apple stadig kan udføre lidt magi, selvom det meget tæt på skæringspunktet mellem teknologi, kunst og barnlig leg.

5,8-tommer skærm betyder mere fast ejendom, i en mindre pakke
Apples nye kant-til-kant OLED skærm på iPhone X betyder, at du får en større skærm i en mindre pakke, i hvert fald i forhold til iPhone 8 Plus. Hvis du kigger på dimensionerne, så vil du se, at skærmen, hvis målt diagonalt, rammer de 5,8 tommer. Det er faktisk større end selve enhedens højde, som ligger på 5,65 tommer.
IPhone 8 Plus har på den anden side disse signatur gigantisk kanter. Det betyder, at den egentlig kun har en 5,5 tommer skærm, med en lavere opløsning på 1920 x 1080 og 401 ppi i en enhed, der er 6,24 tommer høj. Hvis du er en person, der elsker højkvalitets-skærmbilleder til alt fra film, til spil, til at læse nyhederne, så er iPhone Xs skærm på alle tænkelige måder et overlegen stykke hardware.

FACE ID føles som fremtiden

Ved første berøring kan Face ID føles lidt som et tilbageslag, og der er grund til at få denne følelse. Vi ved endnu ikke, hvor sikkert det vil være, eller om det kommer tæt på effektiviteten af ​​Touch ID og fingeraftrykslæsning. Det er også tydeligt, at hvis Apple kunne have bygget en fingeraftrykssensor under glasset på iPhone Xs OLED-skærm, ville de nok have gjort det.
Det er dog nemt at se live-demoer af Face ID og få den følelse af, at det kunne være fremtiden for teknologisk interaktion. Vi havde lignende frygtet for de mobile fingeraftrykslæsere, da de kom til til verden for mere end et halvt årti siden, før teknologien blev mainstream og alle elskede det, og nu føles det som om vi går ind i næste kapitel i mobil sikkerhed. (Naturligvis, ligesom med Apple-skærmen, kom Apple ikke først til mølle her, men det er tænkeligt at deres teknologi til ansigtsgenkendelse vil være bedre end tidligere implementeringer.)

Der vil være sikkerhedsriller at stryge ud, uden tvivl, og ubehagelige håndhævelses-komplikationer at grave ind, men iPhone X’s evne til at kortlægge dit ansigt, genkende det, og bruge disse oplysninger intelligent er altså spændende. Der er en chance for at det vil bevæge sig langt ud over det at låse din telefon op – ligesom Touch ID blev centralt for mobilbetalinger på iPhone. Hvad det vil blive brugt til i fremtiden, kan alle gætte lige om – kunstig intelligens er allerede fremme og måske reagerer din telefon snart på din følelsesmæssige tilstand, hvem ved- men 3D-ansigtsplanlægning vil helt sikkert åbne nogle interessante nye muligheder med tiden.

Som det er tilfældet med mange Apple-produkter, er der kompromiser at overveje, for selv med en enhed der koster lige så meget som en hjemmebygget gamer-pc, så er der mange fordele iPhone X giver dig, med sin ekstra store skærm og nye 3D-kortlægningsfunktioner, som der er ulemper at overveje, inden du foretager et så stort køb.

Det er ikke kun det, at sidste års model nu er så billig – nu kun 4.970kr – eller at iPhone 8 kommer med selvsamme processor. IPhone X, fordi de har fjernet hjemknappen og pakker et arsenal af aggressive fremadrettede funktioner, er nødt til at føles som om den til tider har fået en fod fast i to forskellige teknologier.

Så her er hvor den dyreste iPhone nogensinde lavet synes at falde kort:

iPhone X er dyr.. virkelig dyr

Det eneste aspekt af iPhone X der er mere mærkbart end dens skærm, er dets pris. Apple har sat startkursen for sit flagskibsprodukt, for første gang, på over 10.000kr for den store model. Enheden er billigere i USA- kunder fra Italien, Rusland, Polen og danmark, for eksempel, skal alle betale omkring 10.000kr for en 256 GB version af iPhone X, hvor Amerikanerne slipper med næsten det halve.
Der er ingen vej uden om den øjenfangende dyre pris for en enhed, som de fleste kunder forbinder med et 5.000 til 7000kroners-sortiment.

Men virkelighedens ​​situationen er, at Apples forretning fortsat afhænger primært af iPhone-salg, som ramte sit toppunkt tilbage i 2015. Virksomheden ved, at der er et marked derude for high-end smartphones, og der vil helt sikkert ingen mangel være på Apple fans, som er ivrige efter at købe X, når forudbestillinger går live senere i oktober. På et dybere niveau repræsenterer prisens opadgående retning, for Apple og Samsung, en ny æra for smartphonen. Især når den styrrende computerplatform på planeten har en prisseddel, som svarer til dens betydning. Det kommer til at ramme vores tegnebøger nu værere end nogensinde før, og det er en hård pille at sluge for de fleste.

Billedresultat for processor a11

 

Trådløs opladning og A11 Bionic Chip (Processor) kommer også på iPhone 8

Apple lavede en strategisk beslutning om at inkludere sin mest magtfulde chip, den nye A11 Bionic, ind i både iPhone 8 og iPhone X. På den måde ville virksomheden ikke dele sin brugergruppe og sit udvikler samfund op, ved at skubbe beslutningstagere i hver sin retning. På den måde skal de også kun optimere det halve! Det er et smart træk. Men det svækker samme tid også værdien af ​​iPhone X, der begrænser dets unikke karakter til kun at være OLED-skærmen og kameraets fremadvendte kamera teknologi. Det samme gælder Apples nye trådløse opladningsfunktion, som vil fungere på tværs af iPhone 8-familien og X’en, fordi begge enheder har samme glaslavede bagside.

Når du overvejer hvilken enhed du virkelig burde købe, skal du tage stilling til, at du stadig får den hurtigste chip, Apple nogensinde har lavet, har alle fordelene ved den nye trådløse opladningsfunktion, og den berømte sikkerhed og kendskab til Touch ID på alle telefonerne, hvilket gør iPhone 8 så meget mere attraktivt, oven på det lavere prispunkt. Selvfølgelig skal de tidlige forbrugere og hardcore fans, som allerede overvejer X, ikke bekymre sig om alt det, når de står over for muligheden for at have den største og nyeste Apple-telefon. For alle andre bør denne mangel på væsentlig forskel gøre det noget lettere at købe en mindre prangende model.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *